Հայրենական մեծ պատերազմի ժամանակ Հայաստանում ավելացվել է ծխախոտի, թթենու և բանջարեղենի ցանքսը
Հայրենական մեծ պատերազմի սկզբնական փուլում մշակովի տարածքների մոտ կեսը, այդ թվում՝ հացահատիկի 38%-ը և շաքարի ճակնդեղի գրեթե 90%-ը, գտնվում էին նացիստական օկուպացիայի տակ, գրում է «Ագրոէքսպորտ»-ը։
Երկրի պարենային քարտեզը վերակառուցելիս Պետական պաշտպանության կոմիտեն ՌՍՖՍՀ արևելյան շրջաններին, ինչպես նաև Անդրկովկասի և Կենտրոնական Ասիայի միութենական հանրապետություններին դրեց ոչ միայն տարածքը մեծացնելու, բերքը պահպանելու և հավաքելու, այլև առանց բացառության բոլոր արդյունաբերական գործընթացները վճռականորեն ակտիվացնելու խնդիրը։
Նացիստները չկարողացան հասնել Անդրկովկասի միութենական հանրապետություններ, ուստի այնտեղ գյուղատնտեսական արտադրությունը կայուն աճեց։
Նշվում է, որ Հայրենական մեծ պատերազմի ժամանակ թեյը, մրգերը և գինին հիմնականում վրացական էին։ Կասպիական ձուկը, բանջարեղենը և ծխախոտը բերվում էին Ադրբեջանից։ Մյուս կողմից, Հայաստանը մեծացրեց ծխախոտի մշակումը, որն այդքան գնահատվում էր առաջնագծի զինվորների կողմից, և աճեցրեց բուժիչ թթենու և բանջարեղենի տեսակներ երկրի համար։
News.am